Студенты Бакинской Высшей Школы Нефти прошли стажировку в престижной итальянской компании

В рамках IV Программы Развития, реализуемой Бакинской Высшей Школой Нефти (БВШН) в сотрудничестве с компанией Maire Tecnimont (Италия), студенты 5-го курса кафедры «Химическая Инженерия» БВШН Захра Насибли, Гадир Джафаров и Рена Мухтарова прошли стажировку в престижной итальянской компании Maire Tecnimont.

Основная цель Программы Развития - помочь студентам применить свои инженерные знания для решения различных профессиональных задач, а также помочь студентам усовершенствовать свои навыки в следующих областях:

- Технические знания

- Исследование проблем и нахождение соответствующих решений

- Лидерские навыки

- Навыки общения

- Участие в международных условиях труда

В рамках IV Программы Развития запланировано проведение следующих тренингов для студентов:

- Человеческие ресурсы

- Финансы и управление

- Безопасность и окружающая среда

- Обеспечение качества и управление качеством

- Управление проектами

- Проектно-технологический инжиниринг

- Управление контрактами

- Строительный инжиниринг

- Электрический инжиниринг

- Трубопроводы

- Механика

- Вопросы, связанные с продажами

Кроме прохождения тренингов, студенты, участвующие в IV Программе Развития, ознакомились с работой всех отделов компании и переняли опыт сотрудников Maire Tecnimont. Во время стажировки студенты БВШН имели возможность участвовать в различных проектах, начиная с «Человеческих ресурсов» и кончая «Полевой инженерией», а также они получили возможность выучить итальянский язык. В связи с пандемией Программа Развития временно приостановлена.

Программа Развития (Development Program), предназначенная для студентов последнего курса Высшей Школы, реализуется в соответствии с соглашением о сотрудничестве, подписанным между БВШН и итальянской Группой компаний Maire Tecnimont 19 октября 2016 года. Студентам, окончившим программу с высокими результатами, предоставляется возможность трудоустроиться в компанию.

Bakı Ali Neft Məktəbinin (BANM)  tələbələri İtaliyanın nüfuzlu “Maire Tecnimont” şirkətində  təcrübə proqramında iştirak ediblər.

Ali Məktəbin "Maire Tecnimont" şirkəti ilə birgə əməkdaşlığı çərçivəsində həyata keçirilən IV İnkişaf Proqramı üçün bu il Kimya mühəndisliyi ixtisasının V kurs tələbələri Zəhra Nəsibli, Qadir Cəfərov və Rəna Muxtarova iştirak hüququ qazanıblar.

İnkişaf Proqramının əsas məqsədi tələbələrin öz mühəndislik biliklərini müxtəlif məsələlər üzrə tətbiq etmələrinə və qeyd edilmiş istiqamətlərdə bacarıqlarını təkmilləşdirmələrinə xidmət etməkdir:

• Texniki biliklər
  • Problemlərin tədqiqatı və müvafiq həllərin tapılması
  • Liderlik bacarıqları
  • Ünsiyyət bacarıqları
  • Beynəlxalq iş şəraitində iştirak

IV İnkişaf Proqramı çərçivəsindətələbələrə aşağıdakı təlimlərin keçirilməsi nəzərdə tutulub:

• İnsan Resursları
  • Maliyyə və İdarəetmə Sağlamlıq,
  • Təhlükəsizlik və Ətraf Mühit
  • Keyfiyyətin Təminatı və İdarə olunması
  • Layihələrin İdarə olunması
  • Layihə və Proses mühəndisliyi
  • Kontrakların İdarə olunması
  • İnşaat mühəndisliyi
  • Elektrik mühəndisliyi
  • Boru kəmərləri
  • Mexanika
  • Satış məsələləri

IV İnkişaf Proqramı zamanı tələbələr təlimlərlə yanaşı, şirkətin bütün şöbələrindəki işlərlə tanış olub və əməkdaşlarla ünsiyyət quraraq onların təcrübələrindən yararlanıblar. BANM tələbələrinə şirkətin İnsan resurslarından tutmuş Sahə mühəndisliyi kimi müxtəlif şöbələrinə kimi layihələrdə çalışmaq, eləcə də italiyan dilinin öyrənilməsi kimi fürsətlər tanınıb. Pandemiya ilə əlaqədar olaraq, İnkişaf proqramı hələlik fəaliyyətini dayandırıb.

Ümumilikdə Ali Məktəbin sonuncu kurs tələbələri üçün nəzərdə tutulan İnkişaf Proqramı (Development Program) BANM ilə İtaliyanın “Maire Tecnimont” Şirkətlər Qrupu arasında 19 oktyabr 2016-cı il tarixində imzalanmış əməkdaşlıq haqqında razılaşmaya əsasən həyata keçirilir.  Proqramı yüksək göstəricilərlə başa vuran tələbələr şirkətin komandasına qoşulma şansını əldə edir.